Valokuvaajan joululahjatoiveet top 4

 

Joulu lähestyy ja pukille pitäisi kirjoittaa. Mitä listalle?

Tässä omat suosikkini:

  1. Valokuvakirja

2) Filmikamera

  • käytettynä saa naurettavaan hintaan ammattilaistasoisen filmijärkkärin. Polaroid iski jo läpi ja jo unohtui. Filmille on omat hardcore-faninsa. Filmille kuvaaminen on hauskaa ja opettavaista, varsinkin jollei sitä ehtinyt tehdä jo vuosikymmeniä ennen ensimmäistä digirunkoa

3) Lahjakortti valokuvaustyöpajaan

  • Kokeneellekin kuvaajalle tekee hyvää käydä ammattilaisen vetämässä työpajassa joko ulkomailla tai kotimaassa. Miltä kuulostaisi viikko Italiassa kahden National Geographyn valokuvaajan vetämässä työpajassa? Tai viikko kuvaamassa villihevosia Montanassa? 

4) Kunnon näyttö tietokoneeseen

  • Hyvä näyttö tekee kuvankäsittelystä miellyttävämpää. Näytön kalibrointi onnistuu paremmin laatunäytöllä. Karkea jako on, että kuvaat murto-osan siitä ajasta, mitä vietät Lightroomin tai Photoshopin äärellä. Kameraan ja objekteihin tulee sijoitettua tonneja, mutta näyttöön? Pari sataa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s