Kuka, missä ja miten

Olen Kimmo Rauatmaa, Vuokatissa asuva lehtikuvaaja. Saan kotipaikkani ansiosta kuvata monipuolisesti urheilusta yrityksiin, ihmisistä rakennuksiin, arjesta juhliin.

Luotan dokumentaarisen kuvan voimaan. Lehtikuvaajan tulee pyrkiä työssään aitouteen ja rehellisyyteen. Yleisön, lukijan tulee voida luottaa siihen, että valokuva heijastaa todellista tilannetta. Jos Talvivaaran kaivoksen jätevesien poistoputken vesi on vaaleanharmaata, se on sitä myös ottamassani valokuvassa.

Käytössäni on ammattikalusto sekä akkukäyttöiset salamat. Kuvaan mielelläni ulkona myös yksityishenkilöiden kuvat: hääpotretit tai ylioppilaskuvat. Vuokatin ja Sotkamon lisäksi teen keikkoja lähikaupunkeihin Koillismaa, Pohjois-Karjala ja -Savo sekä Oulun suunnalla.

Ensimmäisen julkaistun lehtikuvan otin v. 1987. Valokuviani on julkaistu joka puolilla maailmaa mm. eteläafrikkalaisissa, espanjalaisissa, venäläisissä, yhdysvaltalaisissa, saksalaisissa, brittiläisissä, brasilialaisissa, kiinalaisissa, brittiläisissä, ruotsalaisissa ja tietenkin suomalaisissa lehdissä.