”Onpa sulla hyvä kamera”

”Sinullapa on hyvä kamera” on hyvin tavallinen kommentti kadunmiehiltä, jos hän pitää valokuvaajan ottamasta kuvasta. Joskus vastaan tähän kommenttiin, että ihminen ne kuvat ottaa, ei kamera, mutta useimmiten en. Tai sitten pohdin vastaan, että John Irvingillä tai Veikko Huovisella oli varmaan hyvä kirjoituskone…

Mutta totta toinen puoli. Kuvasin pitkän vappuviikonlopun Pietarissa kevyellä kroppinikonilla (1,5 x polttoväli) eli D5300:lla ja 18-140 zoomilla. Molemmat vermeet ovat sellaisia kuluttajaluokan välineitä. Lightroomissa kuvissa oli selvä erä ammattikameroihin (Nikonin D4 ja D800E – molemmat täyskennoja) verrattuna ja voi sanoa, että hinta ja laatu vastaavat toisiaan.

Harrastajatason vehkeillä voit sommitella ja valottaa kuten ammattikameroilla, mutta lopputulos on silminnähtävä. Kuvista puuttuu terävyys ja väridynamiikka.

hääpari poika pieni (1 of 1)

Suudelma. D5300, 1/400, f:5.6, 140 mm (18-140 DX)

Kevytkalustossa on etujakin: kamera ja yleiszoom sopivat pieneen kameralaukkuun ja kaluston yhteispaino on sama kuin yhden ammattiobjektiivin.

Seuraavaksi kokeilen, miten halpisrunko D5300 rimmaa hyvän prime-objektiivin eli vaikka Nikkorin 85-millisen kanssa. Pitääkö jatkossa vastata hyvää kameraa kehuville, että ei, minulla on hyvät objektiivit.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s